top of page

ZAKAJ NA TO POPOTOVANJE ?

Največji magnet je seveda New York, ki je eno tistih unikatnih mest, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Veliko ljudi se zato odloči samo za obisk New Yorka. Vzhodna obala ZDA in njeno zaledje po naravi sami ni tako drugačna od našega domačega kraja, kakor je recimo zahodna. Je pa tukaj zibelka te nove politične tvorbe, ki je nastala pred dobrimi 200 leti, kot nekaj neobičajnega z gledišča zgodovine.

In ravno tu na tem delu ZDA je največ tistega čemur lahko rečemo zgodovinski ogledi. Od starih kolonij in plantaž, do prizorišč bitk Osvobodilne in kasneje Državljanske vojne, vse to se je večinoma dogajalo na tem koncu ZDA.

Vključimo še mogočno Niagaro z ščepcem Kanade, ter "spomeniška" mesta Washington in Philadelphia, kanček eksentričnosti v deželi Amišev in potovanje dobi lep okvir.

Podobno potovanje je v krajši obliki na tržišču že mnogo let, zato se nam je zdelo vredno narediti nekaj osvežilnih in lepotnih popravkov. Zato na poti med New Yorkom in Niagaro ne drvimo 8 ur po avtocesti ampak si ogledamo dolino reke Hudson z znano Akademijo West Point ter del Apalačev, kjer se je zgodil legendarni Woodstock. Na jugu pa se tudi malce razlezemo v državo Virginio, kjer je Zgodovinski Trikotnik ter mogočni most-tunel preko zaliva Cheesepeake.     

  

ZAKAJ Z NAMI ?

Odgovor velja v bistvu za vsa popotovanja po ZDA. Ker imamo po petindvajsetih letih vodenja in organiziranja potovanj po ZDA, povsem jasno sliko o tem, kaj si naši ljudje želijo videti - kaj gre notri in kaj ven. V primeru tega potovanja je veliko stvari dodanih v primerjavi z Vzhodom ZDA ki ga ponujajo drugi, ker se nam je vedno zdelo da bi bilo dobro iti še malo bolj južno od Washingtona.

Ker uživamo v teh "road-tripih" - popotovanjih, katerega pomemben del so vožnje po neskončnih panoramah, kjer se zdi, kot da je vse narejeno za širokokotni objektiv, kot da je vse v "IMAX" tehniki. In zdi se nam, da ni mogoče doživeti to destinacijo bolje kot tako kot je ponujena na tem popotovanju. Mislimo da vsaki destinaciji ustreza določenem način potovanja - klasična avtobusna potovanja tukaj enostavno nimajo takšnega efekta, kot popotovanja v moderni udobni "kočiji", ki lahko naredi več kratkih fotopostankov in ne stoji samo na postajah. 

bottom of page