top of page

Antelope Canyon

 

Indijanski narod Navajo je sicer nasledil stare paleo indijanske narode Anasazi, vendar je živel na tem področju par stoletij preden so sem prišli prvi belci - torej Španci v iskanju Eldorada.

 

Na tem podočju severne Arizone leži največji rezervat v ZDA (meri za nekje 3-4 Slovenije) in v njemu kar nekaj čudovitih naravnih lepot kot Monument Valley, Rainbow Bridge in Four Points monumet... vendar nekako najbolj izrazit  je kanjon Antelope (belci so dali takšen naziv, ker naj bi se včasih tukaj pasle antilope), ki pa mu domačini pravijo kar kraj, kjer voda teče skozi kamen. Kar dejansko pove vse - voda oziroma nalivi so naredili ta spektakularni kanjon ki si ga je moč ogledati samo z Navajo vodičem ali vodičko, ki te najprej s terenci pelje po peščenem dovozu v stilu puščavskega safarija, nato pa ti pokaže vse poze in načine kako ujeti najboljše fotografije svetlobe in senc znotraj kanjona. 

 

Antelope kanjon je vsekakor nekaj izjemnega in začutiš ga, kot nekakšno naravno katedralo, ki pa ima veliko večji efekt kot tiste ki jih je zgradil človek.   

 

 

bottom of page