top of page

ZAKAJ NA TO POPOTOVANJE ?

Severo-zahod Severne Amerike je med najlepšimi naravnimi koščki sveta. Res se potuje malce dlje, kot do drugih predelov kontinenta vendar je nagrado na koncu zato toliko slajša. Podnaslov potovanja je the Rockies - ali Skalnato gorovje, ki je nekakšna hrbtenica kontinenta. In tudi popotovanje sledi tej hrbtenici iz severa proti jugu (včasih se potuje v nasprotno smer). Narodnih parkov in spomenikov je na tem potovanju ogromno in vsak ima nekaj posebnosti. Med najbolj opevanimi sta kanadska Jasper in Banff in seveda Yellowstone v ZDA, vendar za eno najlepših panoramskih poti velja Going to the Sun v NP Glacier in čudovito barviti NP Badlands. Na poti najdemo prostor tudi za ogromne izklesane glave predsednikov ali Rushmore Mountains, indijanskega poglavarja Norega Konja ter Hudičev Stolp, kamor je Spielberg pripeljal svoje vesoljce na bližnje srečanje. Tudi legendarni kavbojci so zastopani v Deadwoodu ter Cody-u in čeprav je to potovanje bolj povezano z naravo sta zanimiva tudi mesta Seattle in Vancouver ter istoimenski otok kjer obiščemo "angleško" mesto Victoria.     

 

 

ZAKAJ Z NAMI ?:

Odgovor velja v bistvu za vsa popotovanja po ZDA. Ker imamo po petindvajsetih letih vodenja in organiziranja potovanj po ZDA, povsem jasno sliko o tem kaj si naši ljudje želijo videti - kaj gre notri in kaj ven. To potovanje zahteva veliko organizacije da ga lahko izpeljemo na način, kot izpeljujemo vsa ostala potovanja zato ga ne ponuja nihče drug. In zato je tudi daljše in za odtenek dražje kot ostala naša potovanja.

Na tem potovanju so čudoviti dnevni "road-tripi" vožnje po neskončnih panoramah, kjer se zdi, kot da je vse narejeno za širokokotni objektiv, kot da je vse v "IMAX" tehniki. Skalnato gorovje je vedno blizu, vendar si pogledamo tudi del prerije - ogromnega področja, ki nosi ime Great Plains.  

Zdi se nam, da ni mogoče doživeti to destinacijo bolje, kot je ponujena na tem popotovanju. Mislimo da vsaki destinaciji ustreza določenem način potovanja - klasična avtobusna potovanja tukaj enostavno nimajo takšnega efekta, kot popotovanja v moderni udobni "kočiji", ki lahko naredi več kratkih fotopostankov in ne stoji samo na postajah.

bottom of page