top of page

ZAKAJ NA TO POPOTOVANJE?

To je potovanje za tiste ki hočejo nekaj drugačnega. Za tiste, ki so po duši umetniki in ki imajo radi žive barve inčudovite umetnine, ki jih je sposobna narediti narava. Planota je verjetno tudi najbolj mističen (skoraj vzhodnjaški) prostor na Zahodu. Na in okoli Koloradske planote si v 4 državah, ki se stikajo v eni sami samcati točki, ogledamo kar 15 Narodnih parkov, Narodnih spomenikov in Indijanskih parkov. Pueblo Indijanci so pustili za seboj naselja sklesana v skalo, njihov stil gradnje je še vedno prisoten v čudovitih mestih Nove Mehike, kot sta Taos in Santa Fe. Umetniki so že zdavnaj okupirali te kraje in Santa Fe je galerijsko središče sveta. Vendar pa najlepše skulpture pripadajo naravi in Mese, Loki in Oboki, Veliki in mali kanjoni, peščene puščave in živobarvne kamnine vas bodo vsekakor premaknili. Spodnji obronki Skalnatega gorovja bodo dodali malo zelenila okoli visokoležečih kavbojskih in rudarskih mest Silverton in Durango. Potovanje se začne in konča v Las Vegasu, ki pripada peti državi na poti - Nevadi.  

 

 

ZAKAJ Z NAMI ?:

Odgovor velja v bistvu za vsa popotovanja po ZDA. Ker imamo po petindvajsetih letih vodenja in organiziranja potovanj po ZDA, povsem jasno sliko o tem kaj si naši ljudje želijo videti - kaj gre notri in kaj ven. Na tem popotovanju se kulise menjavajo vsak dan, ves čas pa se vozimo na relativno visoki nadmorski višini. Vključen je tudi severni del Nove Mehike, ki si skupaj z Arizono, Koloradom in Utah deli to osrednjo ameriško planoto, ki jo sekajo in režejo reke, kot sta Rio Grande in Colorado.    

Na tem popotovanju mogoče še najbolj velja da se vozi po neskončnih panoramah, ki so posebej narejene za širokokotni objektiv, kot da je vse v "IMAX" tehniki. In zdi se nam, da ni mogoče doživeti to destinacijo bolje kot tako kot je ponujena na tem popotovanju. Mislimo da vsaki destinaciji ustreza določenem način potovanja - klasična avtobusna potovanja tukaj enostavno nimajo takšnega efekta, kot popotovanja v moderni udobni "kočiji", ki lahko naredi več kratkih fotopostankov in ne stoji samo na postajah.

 

bottom of page