top of page

Chimney Rock State Park 

 

Mogoče se še kdo spomni filma Poslednji Mohikanec, katerega glavni igralec je bil večkratni Oskarjevec  Daniel Day Lewis. Večino filma so posneli v okolici in tudi prav v parku Chimney Rock v Severni Karolini.

Tudi film Umazani ples je bil posnet v bližini - tisto jezero v katerem je Patrick dvignil Jennifer je jezero Lake Lure, ki se vidi s vrha dimnika. In odgovor je : seveda imajo v Lake Lure vsako-letne festivale plesa Dirty Dancing. 

 

Chimney Rock je preko 500 milijonov let star monolit in čudovita razgledna točka (do 1oo km daleč lahko seže pogled),  s katere se vidi tako jezero Lake Lure kot bližnji vrhovi gorovja Black Mountains ki spadajo pod južne Apalače. Zanimivo je da so to v bistvu najvišji vrhovi vzhodne ZDA (najvišji Mt Mitchell 2037m).

 

Zraven monilita se nahaja tudi slap Hickory Nut Falls (ravno tako je imel vlogo v Mohikancu) ki je s svojimi 12 metri celo drugi najvišji vzhodno od Mississippija.

 

Področje je bilo dolgo let v privatni lasti družine Morse, potem pa je država leta 2007 zemljišče odkupila in naredila državni park, ki je eden izmed najbolj obiskanih na poti proti Blue Ridge cesti in Narodnemu parku Smoky Mountains v smeri proti zahodu. .   

 

 

bottom of page